Czym jest TRIBITOR®

Tribitor® to innowacyjny, zgłoszony do patentu, preparat, w skład którego wchodzą standaryzowane ekstrakty roślinne z:

  • białej fasoli
  • morwy białej
  • zielonej kawy.

Opracowanie receptury preparatu Tribitor® objęło gruntowne badania zależności efektu od dawki, optymalizację dawki oraz testowanie finalnego produktu.


Wyniki badań klinicznych Tribitor® wykazały:

redukcję poposiłkowych pików glukozy i insuliny po przyjęciu preparatu Tribitor® 15 minut przed posiłkiem**

ograniczenie epizodów poposiłkowej hipoglikemii (czyli sytuacji, w których poziom cukru we krwi spada poniżej poziomu wyjściowego sprzed posiłku i pojawia się apetyt na kolejną słodką przekąskę)**

redukcję indeksu glikemicznego pokarmów po przyjęciu preparatu Tribitor® 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany*

* Redukcja indeksu glikemicznego białego chleba po zażyciu preparatu Tribitor® istotna statystycznie (p=0,042); MarMar Investment sp. z o.o.
** Podwójnie zaślepiona, randomizowana próba badawcza z kontrolą placebo, badanie krzyżowe. Zażycie preparatu Tribitor® 15 minut przed posiłkiem, pomiar glukozy i insuliny w czasie 125 minut. Mar Mar Investment sp. z o.o.

Informacja o produkcie

Tribitor® dostępny jest w postaci proszku, do rozpuszczania w wodzie.

  • Sposób użycia:

    Zawartość 1 saszetki rozpuścić w szklance wody i wypić na 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany.

Składniki

Tribitor® zawiera ekstrakty roślinne, standaryzowane na zawartość substancji czynnych: z fasoli Kidney – standaryzowany na zawartość jednostek hamujących aktywność alf-amylazy, z morwy białej – na zawartość DNJ oraz z zielonej kawy – na zawartość kwasu chlorogenowego. Preparat został sprawdzony w badaniach klinicznych, prowadzonych zgodnie ze standardami Dobrej Praktyki Klinicznej.

Substancja słodząca: erytrytol; ekstrakt z fasoli Kidney; maltodestryna; ekstrakt z liści morwy białej; ekstrakt z zielonej kawy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe